Ready & Roll Vlies Magic

Kenmerken en voordelen

Behangplaksel met dezelfde eigenschappen als de R&R Vlies. Echter tijdens het aanbrengen van de lijm ziet men waar de lijm op de muur is aangebracht vanwege de paarse kleur. De paarse kleur droogt transparant op en heeft dus geen effect op het behang.

Toepassing

  • Speciaal voor vliesbehang en behang met vliesrug
  • Paars tijdens aanbrengen, maar droogt transparant op
  • Direct op de muur aan te brengen
  • Gemakkelijk verwijderbaar
  • Kant en Klaar

Verwerkingsvoorschriften

Voorbereiding van de lijm

Goed doorroeren voor gebruik.

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, stofvrije, droge, vaste en vlakke ondergrond, die vrij is van vochtproblemen.

Oud behang verwijderen met Perfax Behangafweekmiddel en Perfax Behangafsteker. Een waterbestendige wandbekleding vooraf doorprikken met de Perfax Behangperforator zodat het afweekmiddel kan inwerken op de lijm. Scheuren en gaten vullen met een Perfax vulmiddel.

Een normaal zuigende ondergrond is vereist. Op niet zuigende ondergronden kan gebruik gemaakt worden van Perfax Behangrandenlijm. De ondergrond kan soms ook terug zuigend gemaakt worden door bv. het afschuren van de aanwezige verflaag.Sterk zuigende ondergronden dienen voorbehandeld te worden . Bij normaal stucwerk volstaat het om voor te lijmen met verdunde behanglijm (met gelijke hoeveelheid water vermengen). Voor bepaalde ondergronden zoals gipsplaten, uitermate droog stucwerk, snelbouwmaterialen, cellenbeton, e.a. is het nodig een geschikte primer, afhankelijk van de ondergrond, aan te brengen.

Behangen

De lijm voldoende en gelijkmatig in ruim één baanbreedte op de muur aanbrengen met de Perfax Behangroller of Lijmkwast. De rug van het behang niet bevochtigen Vervolgens het behang stotend in het nog vochtige lijmbed aanbrengen. Druk de banen gelijkmatig van boven naar beneden, van het midden naar buiten aan en strijk ze glad met de Perfax Behangspatel. Druk de naden aan met de Perfax Naadroller. Snijd het behang langs plafond, plinten en kozijnen op maat met behulp van de Perfax Behanglineaal.

Slechts zoveel lijm aanbrengen op de ondergrond als in 10 minuten beplakt kan worden. Correcties zijn makkelijk uitvoerbaar in deze verwerkingstijd. Een hoge kamertemperatuur verkort de verwerkingstijd.

Bij een correct gebruik van de Perfax lijm en het behang en indien het volgend pictogram op de verpakking van het vliesbehang aanwezig is, is het vliesbehang nadien gemakkelijk verwijderbaar.

Attentie

Gebruik altijd schoon gereedschap. Lijmvlekken direct met een vochtige doek deppend verwijderen. Gereedschap met water reinigen. De voorschiften van de wandbekledingsfabrikant in acht nemen. Buiten bereik van kinderen houden. De verpakking na gebruik goed sluiten. Op een koele en vorstvrije plaats bewaren. Niet beneden +5°C verwerken. Niet ontvlambaar. Houdbaarheid: 12 maanden in ongeopende verpakking.