Vlies Magic

Kenmerken en voordelen

Behangplaksel met dezelfde eigenschappen als de Vlies. Echter tijdens het aanmaken van het plaksel kleurt deze paars en ziet men waar de lijm op de muur is aangebracht. De paarse kleur droogt transparant op en heeft dus geen effect op het behang.

Toepassing

 • Speciaal voor vliesbehang en behang met vliesrug
 • Kleurt paars tijden aanbrengen, maar droogt transparant op
 • Direct op de muur aan te brengen
 • Gemakkelijk te 'rollen'
 • Hoge initïele aanvangshechting

Verwerkingsvoorschriften

Aanmaken van het plaksel

Strooi in één keer de volledige inhoud van het pakje onder krachtig en voortdurend roeren in koud leidingwater (zie tabel) en blijf doorroeren tot het mengsel glad is (na +/- 25 seconden). Gebruik voor het aanmaken en krachtig mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de Perfax Roerspaan garanderen een optimale vermenging. Na ongeveer 2 minuten nogmaals krachtig doorroeren. 20 minuten laten staan en dan nogmaals krachtig doorroeren.

Perfax Behangplaksel roll-on magic is nu klaar voor gebruik.

Toepassing Aanmaak-verhouding Aantal liters/pakje Voldoende voor m²  Voldoende voor rollen 
Voorlijmen 1:40 8 liter 60-80 -
Vliesbehang (gladde rug) 1:20 4 liter 20-22 ong. 4
Vliesbehang (reliëf rug) 1:17,5 3,5 liter 18-20 ong. 4

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, droge, vaste en vlakke ondergrond. De ondergrond moet eveneens normaal en gelijkmatig absorberend zijn en niet onderhevig zijn aan vochtproblemen. Oud behang verwijderen met behulp van Perfax Behangafweekmiddel en Perfax Behangafsteker. Indien het aanwezige behang niet waterdoorlaatbaar is (bv. vinylbehang, geverfd behang, …), is het aan te raden dit vooraf te doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Behangafweekmiddel te laten inwerken. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen .

Scheuren en gaten dienen eveneens gevuld te worden met een vulmiddel, bv. uit het Perfax-assortiment.
Sterk zuigende ondergronden voorlijmen (zie bovenstaande tabel). Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden. Bij een weinig absorberende (weinig zuigende) ondergrond kan men een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag. 

Behangen

Perfax Behangplaksel roll-on magic voldoende en gelijkmatig met behulp van de Perfax Behangroller direct op de muur aanbrengen over een oppervlakte van 1 à 3 banen, afhankelijk van de absorptiegraad van de ondergrond. Dankzij de roze kleur kunt U perfect zien waar de lijm reeds aangebacht is. Deze roze kleur verdwijnt met absolute zekerheid bij droging van de lijm. De rug van het behang of de wandbekleding wordt niet vooraf bevochtigd. Onmiddellijk de wandbekleding in de nog vochtige lijm aanbrengen. Aandrukken en gladstrijken met de Perfax Behangspatel, borstel of doek. Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabrikant opvolgen. Een feilloze afwerking aan plinten, plafonds, … krijgt u met de Perfax Behangliniaal.

Opmerking

 • Bij het gebruik van vliesbehang/non-woven voor ondergrond-renovatie (steeds met een effen rug) raden wij u het gebruik aan van Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen. Na volledige droging van de lijm (min. 24 uur - afhankelijk van de omgevingsfactoren) kunt u hierop behangen met de door u ge-kozen wandbekleding en de hiervoor geschikte lijm uit het Perfax assortiment.
 • Bij het gebruik van vliesbehang/non-woven als definitieve wandbekleding kunt u gebruik maken van Perfax roll-on magic. Na volledige droging van de lijm (min. 24 uur, afhankelijk van de omgevingsfactoren) kan, indien gewenst, dit vliesbehang/non-woven overschilderd worden. Bij een correcte verwerking (lijm en wandbekleding) en indien het volgend pictogram op de verpakking van het vliesbehang aanwezig is, is het behang nadien droog verwijderbaar.

Attentie

 • Behangplaksel droog bewaren.
 • Na gebruik het gereedschap dadelijk met warm water schoonmaken.
 • Overtollige lijm en vlekken direct met een schone, vochtige doek deppend verwijderen.
 • Aangemaakt plaksel blijft enige weken verwerkbaar.
 • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabrikant opvolgen.