Papier

Kenmerken en voordelen

Voor het verlijmen van alle soorten licht en normaal behang.

Toepassing

  • Extra sterk
  • Vlekt en klontert niet
  • Goed corrigeerbaar
  • Vochtbestendig

Verwerkingsvoorschriften

Aanmaken van het plaksel

Strooi de volledige inhoud van een pakje onder krachtig en voortdurend roeren in de juiste hoeveelheid koud leidingwater (zie tabel) en blijf roeren tot een glad mengsel verkregen wordt. Gebruik voor het aanmaken en mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de roerspaan garanderen een optimale vermenging.

Na ca. 20 minuten nogmaals krachtig doorroeren. Perfax Metyl Behangplaksel voor Normaal en Zwaar Behang is nu klaar voor gebruik.

Toepassing Aanmaaken in Voldoende voor m² Voldoende voor rollen 
Voorlijmen 10 liter water 50 -
Licht behang 8,5 liter water 45 ong. 9
Normaal behang 7,5 liter water 35 ong. 7
Zwaar en droog afstripbaar behang 6 liter water 30 ong. 6

Voorbereiding van de ondergrond

Zorg voor een schone, droge, vaste, vlakke en licht absorberende ondergrond. Het oud behang vooraf doorprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen .
Scheuren en gaten dienen gevuld te worden. Dit kan gebeuren met bijvoorbeeld een vulmiddel uit het Perfax assortiment.

Sterk zuigende ondergronden voorlijmen volgens bovenstaande tabel. Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag.

Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden.

Behangen

Perfax Metyl Behangplaksel voldoende en gelijkmatig met bijvoorbeeld de Perfax Lijmkwast op de rugzijde van het behang aanbrengen, dubbelvouwen, laten inweken. Voor het aanbrengen op de wand het behang zo nodig nogmaals zuinig van plaksel voorzien.

De banen stotend plakken en gladstrijken met een borstel of doek van het midden naar de rand en van boven naar beneden wegwrijven. Aansluitend de naden met een behangroller aandrukken. Voor het gladstrijken van behang zonder reliëf gebruikt u best de Perfax Behangspatel. Een feilloze afwerking aan plinten, plafonds, …krijgt u met de Perfax Behangliniaal.

Attentie

  • Behangplaksel droog bewaren.
  • Na gebruik het gereedschap dadelijk met water schoonmaken.
  • Overtollige lijm en vlekken direct met een schone, vochtige doek deppend verwijderen.
  • Aangemaakt plaksel blijft enige weken bruikbaar.
  • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behangfabrikant opvolgen.