Alle soorten Professioneel

Kenmerken en voordelen

Voor het lijmen van alle soorten normaal behang. In 3 minuten klaar voor gebruik met 20% meer rendement.

Toepassing

  • Voor alle normale behangsoorten
  • In 3 minuten klaar voor gebruik
  • Ook geschikt voor behangmachines

Verwerkingsvoorschriften

Aanmaken van het plaksel

Strooi zo snel mogelijk (binnen de 5 seconden) de volledige inhoud van het pakje onder kracht en voortdurend roeren in koud leidingwater (zie tabel) en blijk doorroeren tot het mengsel glad is (na +/- 25 seconden). Gebruik voor het aanmaken en krachtig mengen van het behangplaksel bij voorkeur de Perfax Roerspaan. De gaten in de Perfax Roerspaan garanderen een optimale vermenging. Het verdient aanbeveling om het mengsel na 3 minuten nogmaals krachtig door te roeren.

Perfax Behangplaksel Professioneel is nu klaar voor gebruik.

Toepassing Aanmaaken in Voldoende voor m² Voldoende voor rollen 
Voorlijmen 8,5 liter water 70 -
Zwaar en speciaal behang, Rauhfaser, vinyl, afstripbaar behang 5 liter water 30 ong. 6
Zeer speciale verlijmingen op onbedrukt reliëfbehang 4,5 liter water 22/26 ong. 4/5

Voorbereiding van de ondergrond

 Zorg voor een schone, droge, vaste, vlakke en licht absorberende ondergrond. Het oude behang vooraf doroprikken met behulp van de Perfax Behangperforator en daarna het Perfax Behangafweekmiddel laten inwerken. Met de Perfax Behangafsteker kan het behang eenvoudig verwijderd worden. Het is aan te bevelen de ondergrond na het verwijderen van het oude behang en voor het opnieuw behangen te reinigen . Scheuren en gaten dienen eveneens gevuld te worden. Dit kan gebeuren met een vulmiddel uit het Perfax assortiment. Sterk zuigende ondergronden voorlijmen volgens bovenstaande tabel.

Bij een niet absorberende, of ook niet zuigende, ondergrond een hechtbrug creëeren door een laag Perfax Lijm voor Muurrenovatie en Polystyreen (verdund met 20% water) aan te brengen. Deze laag volledig laten drogen en daarna behangen zoals een gewone pleisterlaag.

Kleine niet absorberende oppervlakken kunnen met behulp van Perfax Wandlijm voor Behangranden, Vinyl op Vinyl en Moeilijke Ondergronden behangen worden. 

Behangen

Perfax Behangplaksel Professioneel voldoende en gelijkmatig met bijvoorbeeld de Perfax Lijmkwast op de rugzijde van het behang aanbrengen, dubbelvouwen, laten inweken. Voor het aanbrengen op de wand het behang zo nodig nogmaals zuinig van plaksel voorzien. De banen stotend plakken en gladstrijken met een borstel of doek van het midden naar de rand en van boven naar beneden wegwrijven. Aansluitend de naden met een behangroller aandrukken. Voor het gladstrijken van behang zonder reliëf gebruikt u best de Perfax Behangspatel. Een feilloze afwerking aan plinten, plafonds, … krijgt u met de Perfax Behangliniaal.

Opmerking

Voor vinylbehang met een papierrug: de banen na het insmeren met behangplaksel, tot het midden dichtvouwen en oprollen. Het oprollen voorkomt dat de naden gaan openstaan en het plaksel tijdens de inweektijd (ong. 10 à 15 minuten) langs de randen uitdroog.

Attentie

  • Behangplaksel droog bewaren.
  • Na gebruik het gereedschap dadelijk met water schoonmaken.
  • Eventuele vlekken direct met een vochtige en schone doek deppend te verwijderen.
  • Aangemaakt plaksel blijft enige weken verwerkbaar.
  • Altijd de verwerkingsvoorschriften van de behang-fabrikant opvolgen